VEENHOOP 2023 maakt verwachtingen waar…

Het zijn de laatste bevestigingsmails en telefoontjes die deze week nog plaatsvinden. Vrijwel alle artiesten voor het Veenhoop Festival 2023 zijn vastgelegd. En daarmee kan de verkoop van de tickets los gaan. Zaterdag 22 april start de online ticketverkoop om 12.00 uur. Veel vaste bezoekers zitten voor die tijd al klaar achter hun laptop om verzekerd te zijn van een ticket. Het festival is van 4 tot en met 7 augustus.

Het is iedere keer weer een puzzel om een goed, gedegen en aansprekend programma samen te stellen waarbij iedereen aan zijn trekken komt. Johan Koster van Tour Productions heeft er een hele kluif aan. Al 25 jaar doet Johan de boekingen in nauwe samenspraak met de organisatie van het festival. “Veenhoop heeft een heel eigen karakter en historie en verschilt in dat opzicht ook weer van veel andere festivals”, laat Johan Koster weten. “Maar ook dit jaar staat er weer een programma waar we trots op mogen zijn!”

The Dropkick Murphy’s

De vrijdagavond wordt een absolute (internationale) top-avond met The Dropkick Murphys. Zij passen helemaal in de traditie van ‘grote bands’ die De Veenhoop hebben aangedaan. Deze Amerikaanse band is afkomstig uit Quincy, Massachusetts die werd opgericht in 1996. De muziekstijl van de band is een combinatie van Ierse folk en zwaardere punkmuziek. ‘DKM’ stond afgelopen jaar als hoofdact op de Zwarte Cross en dit voorjaar nog in een uitverkocht Ziggo Dome. Ze staan garant voor spektakel! Deze avond wordt ingeluid door onder andere de The Rumjacks uit Australië en The Kilkennys uit Ierland. Zo wordt het een Keltische avond die z’n weerga niet kent!

Friese trots

De zaterdagavond is er ruim baan voor de regiorock met Old Ni-js (met 3 oud-Normaal leden), Mooi Wark uit Drenthe en natuurlijk onze Friese trots De Hûnekop. Met als frontman de karakteristieke Emiel Stoffers speelt deze band elke zaal dus ook het Veenhoopfestival gegarandeerd plat. “Als we spreken over het Veenhoop-karakter dan horen deze bands bij ons DNA”, aldus Johan Koster.

Variatie

Als op zondagmiddag om 15.00 uur de deuren opengaan worden de bezoekers ondergedompeld in een programma dat varieert van Django Wagner tot de tributeband Status Quo Forever. De zondag wordt afgesloten – op veler verzoek – door de band Vangrail, die ongekend populair is bij bezoekers van De Veenhoop.

De Kast

Maandagavond belooft opnieuw een geweldige avond te worden met een optreden van De Kast. De Kast die na vele jaren opnieuw De Veenhoop aandoet, dat blijft bijzonder. Afsluiter wordt dit jaar Bökkers. Altijd garant voor een feestje en inmiddels landelijk doorgebroken maar trouw aan de regio.